Vad är anarkotyranni?

Anarkotyranni är doktrinen om frivilliga kollektiv eller mobb, som fungerar utan någon myndighet, som slutar konfiskera privat egendom och införa social kontroll över ett område. Några anmärkningsvärda filosofer (särskilt Stirner) har tänkt mycket på detta ämne. Den mest kända är förmodligen Bakunin, som sa: ”Hemligheten för varje nation är dess försvarsmakt, dess armé, dess flotta.” Oavsett om detta är ett sant uttalande eller inte, är en sak säker; ingen regering kan skydda dig från att vara en laglös pöbel, och om staten försöker göra det kommer den att mötas av motstånd av en arg befolkning.

Men hur är det med anarki? Finns det verkligen? Jag tror inte att det finns några nationer (eller kulturer) i världen som arbetar utan en centraliserad makt, oavsett om det är ett land som ett grannskap eller en samlingslinje. Jag tror faktiskt inte att det ens behöver existera alls, i själva verket skulle jag säga att internetåldern har visat att det är omöjligt för ett land att existera med en minimal nivå av statligt ingripande.

Oavsett om det är kollektivism eller kommunism, eller en kombination av båda kommer det alltid att finnas någon form av makt som utövas genom våld eller våld. Men när du överväger alla de problem som uppstår genom politisk korrekthet idag, tillsammans med alla brott som utförs med vapen, så inser du att du inte kan ha anarki. Sammanfattningsvis tror jag inte på någon form av makt över andra, särskilt inte en central makt, vare sig det är en kollektiv eller en individ.

Lyssna på podden Sanningsministeriet där anarkotyranni diskuteras.