Lampor för ett trevligt hem

Här går jag igenom några lamptillverkare som jag verkligen gillar.

PR Home

Att kombinera funktionalitet med spännande design på taklampor är inte alltid det enklaste, men något som PR Home har lyckats med. Det här företaget, som idag fokuserar på design och tillverkning av belysning och lampskärmar för privathem, grundades år 1983. Deras blandade utbud av lampor passar de allra flesta stilar, smaker och hem. Detta är ett märke för dig som vill ha en design som håller över tid.

Klassisk design med en twist

En klassisk och tidlös design kommer du ofta långt med i belysningssammanhang, då lampor inte är något de flesta av oss byter ut så ofta. Det här har PR Home förstått. För att inte lamporna ska bli tråkiga och omoderna har de valt att fokusera mer på att leka med former än färger och material. Deras lampor i råmässing och råsilver skapar en rustik känsla i rummet, och passar perfekt till de klassiska vita väggarna och sparsmakade inredningen som många av oss har i våra hem. De ofta rundade formerna på PR Homes taklampor skapar samtidigt en mjuk och stämningsfull känsla i rummet. Vare sig du behöver en ny taklampa över köksbordet eller en lampa till vardagsrummet kan du hitta något som faller dig i smaken hos i vårt sortiment från PR Home.

Herstal

Är du ute efter mjuka och klassiska former tillsammans med hög kvalitet när det gäller din nästa lampa. Det är något som karaktäriserar lampor från Herstal. Herstal är i grunden ett familjeföretag, som nu har varit aktiva inom lampbranschen i över 30 år, och har med andra ord både en lång och gedigen erfarenhet inom sitt område. Deras produkter är både något för dig som föredrar en tidlös design och för dig som trendkänslig i ditt val av belysning till hemmet. Hos dem finns det alltså något för de flesta smaker och stilar.

Enkel design med en elegant touch

Enkelt behöver inte vara tråkigt, snarare tvärtom. Det här har varumärket Herstal förstått när de tillverkar sina lampor. Med sin ofta enkla design på lampor skapar de istället klassiska och tidlösa produkter med en elegant touch och en typisk skandinavisk design i åtanke. Hos dem hittar du Herstals taklampor, liksom bordslampor, golvlampor, vägglampor och spotlights, vilket gör att du kan hitta en passande Herstal-lampa till de flesta rum. Herstal-lampor är ofta dämpade även i sina färger, vilket också gör att du kan kombinera dem med de flesta andra färger och stilar som du har i hemmet. Om det låter som något för dig ska du spana in vårt utbud av Herstal-lampor!

Pholc

Är design minst lika viktigt som funktion för dig i valet av en lampa? Tycker du om när skandinavisk design möter ny formestetik som skapar innovativa produkter ur ett designperspektiv? Då kan Pholc-lampor vara något för dig! Det här svenska företaget startades så nyligen som år 2015 och har sin bas i Bankeryd i Småland. För dem spelar inredningstrender en stor roll när de designar inom belysningsområdet.

Trender möter skandinavisk design

Skandinavisk design beskrivs ofta som stram och tidlöst, och är en stor favorit hos många, även hos Pholc. Genom att få inspiration från andra länder och stilar skapar de samtidigt lampor med en trendig touch, så väl vad gäller former som material på lamporna. Här hittar du modeller där man har tagit ut svängarna där lamporna sticker ut från många andra märken och stilar. Högpolerad krom, matta ytor eller vaxat papper? Detta varumärke är inte rädda för att leka med olika material för att skapa lampmodeller som sticker ut, vilket passar dig som söker det unika till inredningen. Hos Pholc hittar du så väl taklampor som bordslampor och golvlampor som passar i de flesta stilsäkra hem och ger rummen en intressant och spännande touch utan att de tar över hela rummet. Spana in vårt utbud av Pholc-lampor och låt dig inspireras!