Kontantförskottslån är obekväma och dyra

Snabblån, även kända som kontantförskott, är kortfristiga lån som ger dig kontanter när du verkligen behöver det för att täcka dina utgifter och stoppa konsekvenserna av sena betalningar och studsade checkar. De är till stor hjälp om du befinner dig i en nödsituation. Snabblåneföretag finns i nästan alla staten och hjälper dig att få de pengar du desperat behöver när du verkligen behöver dem. Det finns dock fördelar och nackdelar med att ta snabblån. Att veta vad dessa är gör att du kan bestämma om de är rätt för dig. Läs mer i det här inläggetVeckans Tips.

Den största fördelen med snabblån är att de erbjuder en lösning för omedelbara behov som annars kan vara svåra eller omöjliga att hantera på egen hand. De kan ge pengar för att täcka medicinska räkningar, frånkoppling av verktyg, bilreparationer och så vidare. De kan till och med hjälpa dig att komma på fötter igen efter att ha varit arbetslös i flera veckor eller månader på grund av en uppsägning eller andra ekonomiska svårigheter. Eftersom de är relativt snabba att utfärda kan snabblån ge ett sätt att få de pengar du behöver inom några timmar när du annars skulle behöva söka ett lån från en bank eller annan långivare via internet eller via personlig tjänsteleverantör.

Det finns dock vissa nackdelar med snabblån och de flesta människor tycker att de är mindre praktiska än ansvarsfulla alternativ. Snabblån kräver att du uppfyller vissa behörighetskrav och de tar ut höga räntor. De kräver i allmänhet återbetalning inom 30 dagar, så pengarna måste returneras på datumet för din nästa schemalagda lönecheck. Dessutom, medan du vanligtvis är garanterad snabb kontanter, har många företag som erbjuder snabblån faktiskt inte din insättning i handen eller kan ta dina kontanter innan du har tagit någon kontakt med företaget.

Även om du kan ansöka om snabblån på de flesta detaljhandelsplatser som accepterar stora kreditkort, är det vanligtvis svårt att bygga kredit med dem. Eftersom snabblån ges ut med höga räntor är det svårt att samla in betydande summor pengar under en längre tid. Det innebär att en låntagare som kan etablera kredit genom andra finansiella produkter som personliga lån kanske inte kan göra det med snabblån. Detta gör dessa kontantförskott i huvudsak obekväma finansiella produkter. Det bästa sättet att använda snabblån är för en nödsituation. Hur lång tid de tar för att få dig de pengar du behöver beror vanligtvis på hur mycket du vill låna och hur mycket du vill låna – vissa företag låter dig låna ett obegränsat belopp.

Förutom att vara obekväma tenderar snabblån också att bära mycket höga räntor. Detta innebär att låntagare som lånar för mycket utan att bygga något eget kapital på sina konton kan sluta betala hundratals eller tusentals dollar i finansieringsavgifter och skulder som uppbärs av höga räntor. Eftersom många stater har capitollagar som begränsar hur mycket räntor långivare kan ta ut, kan låntagare som lånar stora summor pengar utan att överväga alla sina alternativ få ännu högre finansiella avgifter när de drabbas av höga räntor.

Förutom höga räntor kommer snabblån ofta med mycket korta lönedagar. Detta kan vara frustrerande för låntagare som behöver kontanter före sin lönedag. Eftersom många kontantförskottslångivare inte tillhandahåller återbetalningsalternativ kanske låntagarna inte har tillräckligt med tid för att betala tillbaka hela det lånade beloppet. Om du behöver få kontanter innan din nästa lönecheck förfaller, överväga ett annat alternativ för att låna pengar – till exempel en personlig check eller ett förbetalt betalkort.