3 populära spabad för hemmet

Många hälsoexperter rekommenderar regelbundna spa-sessioner som en del av din fitnessregim. Faktum är att en nyligen genomförd studie i Japan, där offentliga gemensamma bad också regelbundet ses, drog slutsatsen att regelbunden spa-badning faktiskt har terapeutiska effekter. Så imponerad? Sluta dröja och låt andra planera sitt eget bubbelbadkar hemma! Här är vad du behöver veta:

Det är inte bara japaner som tror på kraften i att ha ett lyxigt gör-det-själv-bubbelbadkar. Faktum är att västvärlden nu följer efter och investerar i dessa lyxduschar. Varför? Tja, bortsett från det faktum att ett lyxigt DIY-hemspabad sparar pengar på dyra hotell varje gång du besöker en varm källa, får du också den extra fördelen av ett föryngrande, stressavlastande bad. Detta går långt för att kompensera de negativa effekterna av ett hektiskt liv på din hälsa!

Som husägare har du möjlighet att antingen bygga en unik spaanläggning eller replikera en befintlig. Du kan välja mellan en modulär enhet som kan konstrueras i delar efter behov eller en förgjord design, vilket kräver engångskonstruktion och installation. Oavsett vilket alternativ du väljer, se dock alltid till att du tar hänsyn till layout- och storlekskraven för ditt befintliga badrum innan du gör något annat.

Beslutet att installera en spabad i ditt badrum först bör inte baseras enbart på kostnaden. Visst, att installera ett lyxigt spabad skulle vara en värdefull investering. Men du måste också bedöma hur mycket väggutrymme i ditt badrum för närvarande har. Kom ihåg att en enorm skillnad kan göras till utseendet på ditt badrum genom att lägga till ett bubbelbadkar med ett långsträckt säte och två separata duschhuvuden genom att helt enkelt ändra positionen på en vägg. Modulära enheter är ofta betydligt billigare att installera, även om du måste hyra en inredningsarkitekt för att hjälpa dig med ledningar och VVS.

Ett bubbelbadkar är viktigt för att förbättra upplevelsen av blötläggning i badkaret. För att få detta att hända är ett spahölje viktigt. Ett väldesignat spahölje kan helt förändra utseendet och känslan på ditt badrum. Inte bara det, men det säkerställer att du kan sitta i ditt badkar längre sträckor utan rädsla för att glida ut.

Medan ett bubbelbadkar och en trämatta kan tyckas dyra att installera, är de faktiskt relativt billiga att köra. Driftskostnaderna för en badtunna i allmänhet är relativt låga och kräver i regel inte regelbundet schemalagt underhåll. Och om du vill kunna använda ditt bubbelbadkar under längre perioder kan du alltid välja ett elektriskt tillbehör. Du kan också köpa en bärbar ångbastu, eftersom de är bärbara, tysta och bara kräver ett litet utrymme för att installeras. Detta innebär att du kommer att kunna spendera mer tid i ditt badkar, utan att behöva oroa dig för utrymmesproblem.