Ta ett lån för att investera i din framtid

Ta ett lån mot ditt bostadskapital: Du kan ta ett bostadslån mot det kapital du har byggt upp i ditt hem. Kapitalet är skillnaden mellan vad ditt hem är värd och hur mycket du är skyldig på din inteckning. Lånebeloppet beror på flera faktorer, inklusive din ålder, kreditpoäng, saldot på din inteckning, räntan du betalar, lånets värde till fastigheten, din inkomst och om du fortfarande betalar en hypotekslån eller inte. För att avgöra om du är berättigad till att låna pengar mot ditt hem måste du fylla i en ansökan och skicka in den till långivaren. Ansökan online ger dig bästa chansen att bli godkänd för ett bostadslån.

Jämför erbjudanden från ett antal långivare: När du väl vet det belopp du kvalificerar dig för och villkoren för varje lånerbjudande bör du jämföra dem sida vid sida baserat på deras räntor, månatliga betalningar och andra funktioner. Om du äger ditt hem är du redan bekant med villkoren för din inteckning. Men om du hyr måste du lära dig reglerna för att få finansiering baserat på din kreditbetyg och inkomst. Leta efter räntor som är konkurrenskraftiga. Det finns gott om långivare som är villiga att ge lån till eget kapital så att du inte bör ha några problem med att hitta en som är villig att konkurrera om ditt företag.

Tänk på din inkomst och skuldkvot: Din skuldkvot är en viktig del av ditt lånegodkännande. Långivare vill se att du har tillräckligt med pengar för att göra dina månatliga betalningar. Detta innebär att de kommer att titta på din skuldkvot. Ett högt förhållande indikerar att du har en stor mängd skulder som betalas tillbaka snabbt. Du kanske vill överväga skuldkonsolidering eller andra alternativ som kan sänka din skuldkvot.

Välj en långsiktig plan: Om ditt nuvarande lån upphör inom ett år, leta efter en annan långivare som kan erbjuda bättre villkor. Vissa låntagare väljer att ta ett lån för att täcka de köp de gör under året och sedan ett annat lån för att betala av skulden från det första lånet. Långivare gillar dessa kortare lån eftersom de tjänar högre räntor. Välj en låneperiod som har minimiböter för tidiga betalningar.

Anlita en mäklare: Mäklare har tillgång till hundratals långivare och kan spara tid och besvär när det gäller att söka efter ett bostadslån. De har också information om de senaste erbjudandena. Var dock medveten om att mäklare får betalt baserat på antalet lån de säkrar. Om du bestämmer dig för att låna från dem, kom ihåg att förhandla om en låg ränta. Se också till att ställa frågor om deras avgifter och statusen för sena betalningar innan du undertecknar några dokument.

Var beredd på oväntade utgifter: Ett vanligt problem som många husägare står inför är att de slutar ta mer skulder än de kan hantera. Innan låntagaren godkänner ett nytt lån, bör låntagaren budgetera därefter. Räkna ut dina månatliga inkomster och månatliga kostnader och budget för att täcka månadens utgifter. Kom ihåg att aktielån är säkrade mot ditt hem, så det är viktigt att du inte överanstränger dig ekonomiskt. Om du hamnar i en bindning, kontakta dina långivare omedelbart för att se om du kan utarbeta en alternativ återbetalningsplan.